РОЗВИТОК ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ Й СТРЕСОСТІЙКОСТІ УЧНІВ СТАРШОЇ ПРОФІЛЬНОЇ ШКОЛИ ЗАСОБАМИ ЛІТЕРАТУРИ - Ленська, С. (Нові горизонти педагогічної майстерності: від традицій до інновацій, 2025)
У статті доведено, що шкільний курс української літератури є ефективним інструментом формування емоційного інтелекту старшокласників та посилення їхньої стресостійкості. На прикладі творів ХІХ – ХХ століть, що вивчаються у 10-11 класах старшої профільної школи, продемонстровані форми і прийоми роботи, які можуть бути застосовані для покращення психологічного стану старшокласників у стресових ситуаціях.