Феномен української народної дитячої пісні у підготовці майбутнього вчителя початкових класів до роботи в освітніх реаліях НУШ - Федій, О. (Стратегія і тактики професійної підготовки вчителя початкової школи, 2026)
У сучасних умовах реалізації Концепції «Нова українська школа» особливої актуальності набуває проблема збереження й осмислення національної культурної спадщини у процесі професійної підготовки майбутніх учителів початкових класів. Одним із унікальних явищ української пісенної культури, що має вагомий виховний, естетичний та освітній потенціал, є народна дитяча пісня. Її глибинна етнопедагогічна природа, символічність і доступність для сприйняття дитиною молодшого шкільного віку відкривають широкі можливості для інтеграції в освітній процес початкової школи.