АГІТАЦІЙНА ПОЛІТИКА НАЦИСТІВ ЩОДО ВИЇЗДУ НА РОБОТУ В НІМЕЧЧИНУ НАСЕЛЕННЯ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ НА СТОРІНКАХ ГАЗЕТИ «ВІСТІ ПРИЛУЧЧИНИ» (1941–1943 РР.) - Нестеренко, Л. (Сучасні соціогуманітарні проблеми в історії: компаративні нариси, 2026)
Нещодавно громадськість Європи відзначала 80-у річницю з часу закінчення німецько-радянської війни (1941–1945 рр.). Проте в історичній науці і донині залишаються теми, які, в силу різних обставин, не були дослідженими.Після прийняття законів про декомунізацію у 2015 р., до наукового обігу дослідники залучають нові документи, які довгий час були засекреченими та майже недоступними для вивчення. Тож нині в історичній науці знаходять відображення проблеми, які з певних міркувань раніше були мало або повністю недослідженими. Недостатньо вивченою донедавна була і є нині проблема остарбайтерів, яка також є однією із сторінок Другої світової війни.