МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ІНФОРМАТИКИ: РОЛЬ КОНСТРУКТОРА УРОКІВ У ДІЯЛЬНОСТІ ВЧИТЕЛЯ - Косовець, О. (Нові горизонти педагогічної майстерності: від традицій до інновацій, 2025)
У статті розглянуто конструктор уроків, який складається з чотирьох логічно пов’язані між собою «пазлів», які формують цілісну структуру методично обґрунтованого освітнього процесу. Модель уроку на основі чотирьох «пазлів» є методично обґрунтованим інструментом сучасного вчителя, який дає змогу ефективно поєднати педагогічну доцільність у доборі методів навчання, які узгоджені із цифровими технологіями, реалізовувати індивідуальний підхід, забезпечувати інклюзивність і формувати важливі предметні компетентності цифрового громадянина. Урок інформатики на тему «Поводження у цифровому просторі», розроблений за цією моделлю, є прикладом того, як творчий підхід до планування, гнучкий дизайн, цілеспрямований добір інструментів та усвідомлена рефлексія забезпечують цілісність і ефективність освітнього процесу.