ПАРТНЕРСЬКА МОДЕЛЬ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ЛОГОПЕДІВ: ІНТЕГРАЦІЯ ТЕОРЕТИЧНОЇ ТА ПРАКТИЧНОЇ СКЛАДОВИХ У КОНТЕКСТІ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ - Лисенко, І. (Нові горизонти педагогічної майстерності: від традицій до інновацій, 2025)
Стаття присвячена аналізу партнерської моделі підготовки майбутніх логопедів у контексті інклюзивної освіти. Розкрито сутність інтеграції теоретичної підготовки з практичними компонентами професійного становлення. Обґрунтовано значення міжінституційної взаємодії у формуванні компетентностей логопеда. Окреслено ключові принципи впровадження модульно-компетентнісного підходу. Висвітлено позиції українських науковців щодо оновлення змісту професійної освіти фахівців-дефектологів. Акцентовано увагу на важливості дослідницької діяльності студентів та супроводу практик. Запропоновано напрями удосконалення освітнього процесу на основі академічного партнерства.