ПРОЄКТНЕ НАВЧАННЯ У ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ: ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ТА ПРАКТИЧНА РЕАЛІЗАЦІЯ - Товканець, Г.; Товканець, О. (Нові горизонти педагогічної майстерності: від традицій до інновацій, 2025)
Метою сучасної освіти є формування особистості, що творчо освоює соціальний досвід, яка володіє свободою ініціативи та відповідальністю за скоєні вчинки, що прагне до вдосконалення життєвих умов, людини, здатної до активної та успішної життєдіяльності у соціальному середовищі.Сьогодні, коли глобалізація є однією з важливих закономірностей розвитку сучасного суспільства, перед освітою поставлено нелегке завдання підготовки молодого покоління до життя, що обумовило появу та розвиток активних методів навчання. Перед системою освіти поставлені завдання не лише засвоєння здобувачами освіти знань та формування професійних умінь та навичок, а також розвитку творчих та комунікативних здібностей особистості. Оскільки здобувач освіти повинен з пасивного об’єкта навчання стати його активним суб’єктом, який самостійно формує знання та вирішує пізнавальні проблеми, то все більшого поширення в освітньому процесі початкової школи набуває використання проєктного навчання.