МИСЛЕННЯ ЗРОСТАННЯ ЯК МІЖДИСЦИПЛІНАРНА ПАРАДИГМА ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГА - Великжаніна, Д.; Турубарова, А. (Нові горизонти педагогічної майстерності: від традицій до інновацій, 2025)
У статті автори аналізують мислення зростання як міждисциплінарну парадигму професійного розвитку педагога. Зокрема, розкривають його у взаємодії з теорією самодетермінації, позитивною психологією та рефлексивною педагогікою. Вказують на чотири освітні принципи, які виступають ключовими чинниками реалізації парадигми мислення зростання педагога. Також автори висвітлили міждисциплінарні зв’язки мислення зростання з формувальним оцінюванням, інклюзивною освітою та соціально-емоційним навчанням, які сприяють цілісному розвитку педагога. В якості прикладів наводять деякі практики розвитку мислення зростання для педагогів.