Іншомовна підготовка майбутніх учителів початкових класів у контексті розвитку білінгвальної освіти - Палеха , О. (Стратегія і тактики професійної підготовки вчителя початкової школи, 2026)
Актуальність іншомовної підготовки майбутніх учителів початкових класів в умовах реалізації концепції Нової української школи набуває особливого значення, адже сучасна освітня парадигма орієнтована на розвиток компетентностей, здатних забезпечити інтеграцію особистості у світовий освітній, культурний та професійний простір. В умовах глобалізаційних процесів та інтернаціоналізації освіти володіння іноземними мовами вже не є додатковою перевагою, а постає необхідною умовою професійного становлення педагога. Для вчителя початкових класів це питання має подвійну вагу: з одного боку, він має бути провідником перших іншомовних знань для дітей, а з іншого – здатним до постійного професійного зростання завдяки доступу до світових освітніх ресурсів і науково-методичних розробок, які найчастіше презентовані саме іноземними мовами, зокрема англійською [21].